Αγγλική Γλώσσα: CLIL THE HISTORICAL ASSOCIATIONS FOUND IN ANCIENT GREEK THEATRE, ELIZABETHAN THEATRE AND MODERN GREEK POETRY

ΔΗΜΗΤΡΙΑ ΔΕΡΤΙΛΗ

Περιγραφή

Το CLIL (Content Language Integrated Learning)  -  ΟΕΠΓ (Ολοκληρωμένη Εκμάθηση Περιεχομένου και Γλώσσας) είναι μια εκπαιδευτική προσέγγιση διπλής εστίασης, κατά την οποία η κατανόηση και ανάλυση σχολικού μαθήματος συνδυάζεται με την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας ή και θεμάτων που την αφορούν.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για τη διδακτική εφαρμογή του CLIL σε συνεργασία με τη συνάδελφο Χάιδω Καλλιτσάκη (ΠΕ2) με θέμα «Το Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο και η ιστορική επιρροή του στο Ελισαβετιανό Θέατρο και στη Σύγχρονη Ελληνική Ποίηση». Αναλύονται οι ιστορικές προεκτάσεις μέσω παρουσιάσεων, βίντεο, ασκήσεων και διαδραστικών κουίζ. Ειδικότερα, προσεγγίζονται τα παρακάτω θέματα: α) ανάπτυξη και σύγκριση των δομών και των λειτουργιών του Αρχαίου Ελληνικού Θεάτρου και του Ελισαβετιανού Θεάτρου, β) η αντιπολεμική σύζευξη της  ευριπίδειας και σεφερικής Ελένης (Γ1-14 διδακτικές ώρες). 

Κωδικός: G32419
Σχ. Μονάδα: Νομός Αττικής - Α' Αθήνας » Δευτεροβάθμια εκπαίδευση » 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΑΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ
CC - Αναφορά Δημιουργού
CC - Αναφορά Δημιουργού

Ημερολόγιο

Ανακοινώσεις

  • - Δεν υπάρχουν ανακοινώσεις -