Μarathons de lecture pour la Francophonie 2019

ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Περιγραφή

Μαραθώνιοι ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία 2019

Το μάθημα αυτό δημιουργήθηκε για την καλύτερη προετοιμασία και το συντονισμό της ομάδας των μαθητών του σχολείου μας που θα συμμετέχουν στο Μαραθώνιο ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία 2019, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Μαρτίου και ώρα 11:00 π.μ.-13 :00 μ.μ. στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο (πλατεία Κολωνακίου 2) στην Αθήνα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Λίγα λόγια για τη δράση :

Κάθε χρόνο στις 20 Μαρτίου γιορτάζεται ανά τον κόσμο η Διεθνής Ημέρα Γαλλοφωνίας. Με την ευκαιρία αυτή διοργανώνονται σε διάφορες πόλεις και νησιά της Ελλάδας, εκδηλώσεις ανάγνωσης έργων γαλλόφωνων συγγραφέων ή μεταφράσεων Ελλήνων συγγραφέων στα Γαλλικά.

Οι εκδηλώσεις αυτές ονομάζονται «Μαραθώνιοι ανάγνωσης» επειδή εθελοντές αναγνώστες - γαλλόφωνοι, που ζούν στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως εθνικότητας, ηλικίας, σπουδών και επαγγέλματος - διαβάζουν διαδοχικά, ο ένας μετά τον άλλο, αποσπάσματα από ένα βιβλίο. Οι συμμετέχοντες είναι ταυτόχρονα πρωταγωνιστές (διαβάζουν), αλλά και θεα

Περισσότερα  
Κωδικός: G1618331
Σχ. Μονάδα: Νομός Αττικής - Πειραιάς » Δευτεροβάθμια εκπαίδευση » ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΖΑΝΝΕΙΟ
Προστατεύονται όλα τα δικαιώματα
Προστατεύονται όλα τα δικαιώματα

Ενότητες

Φέτος, επειδή συμπληρώνονται 90 χρόνια από τη δημιουργία της φημισμένης βελγικής σειράς κόμικ "Οι Περιπέτειες του Τεν-Τεν", οι μαθητές που θα συμμετάσχουν στο μαραθώνιο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου, θα διαβάσουν αποσπάσματα από ένα άλμπουμ της αρεσκείας τους.

2203001178-big-tintin-tome-18-l-affaire-tournesol.jpg       Υπόθεση Τουρνεσόλ. Αριθμός τεύχους 17. Συγγραφέας Hergé. Δημοσίευση Οκτώβριος 1956.

 

Περίληψη : Ο καθηγητής Τουρνεσόλ έχει αναπτύξει ένα νέο όπλο με τη χρήση υπερήχων, που καταστρέφει τα γυάλινα αντικείμενα. Εάν κάποιος κατάφερνε να βελτιώσει την εφεύρεση ώστε να καταστρέφει όχι μόνο τα γυαλιά αλλά οτιδήποτε άλλο, τότε θα μπορούσε να μετατραπεί σε ένα πολύ επικίνδυνο όπλο. Επόμενο είναι να προσελκύει το ενδιαφέρον κάποιων μυστικών πρακτόρων...

 tintin com

 Διάβασε εδώ το άλμπουμ. Μπορείς να το κατεβάσεις και στον υπολογιστή σου σε μορφή pdf.

 

http://www.sceneario.com/bande-dessinee/tintin/l-affaire-tournesol/7350.html

 Δείτε την Υπόθεση Τουρνεσόλ σε κινούμενα σχέδια στα γαλλικά :

Το ίδιο βίντεο σε μεταγλώττιση στα ελληνικά :

Ημερολόγιο

Ανακοινώσεις

  • - Δεν υπάρχουν ανακοινώσεις -