TEST 8ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ 8 Ποια σημεία πρέπει να προσέξει ο βιοκαλλιεργητής για να πάρει καλή ποσότητα και ποιότητα λαδιού; Πως γίνεται αντιληπτό ότι θα πρέπει να κάνουμε συγκομιδή στα φρούτα; Ποιά είναι τα μειονεκτήματα της συσκευασίας των αργοτικών βιολογικών προϊόντων; Να κυκλώσετε το Σ ή το Λ αν αντίστοιχα η πρόταση που ακολουθεί είναι σωστή ή λάθος; Σ – Λ Το σελλοφάν ως υλικό συσκευασίας παράγεται από καλαμπόκι Σ – Λ Το γυαλί ως υλικό συσκευασίας δημιουργεί αλλοιώσεις στο προϊόν που περιέχει Σ- Λ Ο κανονισμός 2092/91 περιέχει κατάλογο με τις επιτρεπόμενες ουσίες για την επεξεργασία μεταποίηση των τροφίμων Σ – Λ Καθοριστικός παράγοντας για την επεξεργασία του ελαιοκάρπου ώστε να έχουμε καλή ποιότητα λαδιού είναι η θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 25-30oC Σ – Λ ΄Οταν προορίζουμε φράουλα για μακρινή αγορά (ανάλωση σε 5 μέρες) ο καρπός θα είναι πλήρως χρωματισμένος