Μάθημα : Φαρμακευτική Τεχνολογία Ι (Θεωρία)

Κωδικός : T109133

T109133  -  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Ερωτήσεις

Περιγραφή

Απαντήστε στις παρακάτω ερωτήσεις

Ερώτηση 1 (Σωστό / Λάθος — 1 βαθμός) 

Στα διαλύματα μπορούμε να διακρίνουμε τα διάφορα συστατικά που αποτελούν το μείγμα.

Ερώτηση 2 (Πολλαπλής Επιλογής (Μοναδική Απάντηση) — 1 βαθμός) 

Αν σε νερό ρίξετε ξύδι και αλάτι τι θα έχετε φτιάξει;

Ερώτηση 3 (Συμπλήρωση Κενών (Χαλαρή Ταυτοποίηση) — 1 βαθμός) 

Συμπληρώστε το κενό.
Τα διαλύματα είναι μείγματα

Ερώτηση 4 (Πολλαπλής Επιλογής (Πολλαπλές Απαντήσεις) — 3 βαθμοί) 

Μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά των ελιξιρίων είναι:

Ερώτηση 5 (Ελεύθερου Κειμένου — 2 βαθμοί) 

Αναφέρατε δύο βασικά χαρακτηριστικά των ελιξιρίων που δεν αναφέρονται στην προηγούμενη ερώτηση ή αναφέρονται λάθος.

Ερώτηση 6 (Συμπλήρωση Κενών (Χαλαρή Ταυτοποίηση) — 1 βαθμός) 

Συμπληρώστε το κενό.
Τα ελιξίρια εξασφαλίζουν πιο ακριβή δοσολογία σε σχέση με τα .

Ερώτηση 7 (Σωστό / Λάθος — 1 βαθμός) 

Κατά την παρασκευή των ελιξιρίων το υδατικό μέρος προστίθεται στην αλκοόλη.

Ερώτηση 8 (Ελεύθερου Κειμένου — 3 βαθμοί) 

Ποια είναι διαγραμματικά τα βασικά στάδια που πρέπει να ακολουθήσω για να παρασκευάσω ένα εκχύλισμα ανεξάρτητα από τον διαλύτη που θα χρησιμοποιήσω

Ερώτηση 9 (Αντιστοίχιση — 4 βαθμοί) 

Αντιστοιχίστε τα παρακάτω
Στήλη Α Κάντε την αντιστοιχία Στήλη B
1. Αφέψημα
A. Νερό σε θερμοκρασία δωματίου
2. Διάβρεγμα
B. Καυτό νερό
3. Έγχυμα
C. Με βρασμό
4. Βάμμα
D. Με αλκοόλ 30-30%
    E. Με αλκοόλ 70%

Ερώτηση 10 (Ελεύθερου Κειμένου — 1 βαθμός) 

Το βάμμα ιωδίου δεν θεωρείται βάμμα παρ΄όλο ότι αναφέρεται ως τέτοιο. Γιατί;

Ερώτηση 11 (Πολλαπλής Επιλογής (Μοναδική Απάντηση) — 1 βαθμός) 

Ένα σιρόπι πόση αναλογία σε ζάχαρη πρέπει να περιέχει;

Ερώτηση 12 (Σωστό / Λάθος — 1 βαθμός) 

Όσο πιο πολύ ζάχαρη έχει ένα σιρόπι τόσο λιγότερο κινδυνεύει από την ανάπτυξη μικροοργανισμών και από την κρυστάλλωση της ζάχαρης