Μάθημα : Αυτομόρφωση Εκπαιδευτικών: «Προώθηση της Φιλαναγνωσίας»
Κωδικός : 9460018192
9460018192 - ΜΟΡΦΩ ΜΑΝΙΩΤΗ
Περιγραφή Μαθήματος

Οι εκπαιδευτικοί μετά τη μελέτη του επιμορφωτικού υλικού και των ενοτήτων αναμένεται να κατανοήσουν τις διάφορες θεωρητικές προσεγγίσεις, βασικές έννοιες, αρχές και στρατηγικές προώθησης φιλαναγνωσίας.
Για την ολοκλήρωση του μαθήματος θα πρέπει να απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις των τεσσάρων τεστ αυτοαξιολόγησης και η συνολική βαθμολογία στο καθένα, να είναι μεγαλύτερη ή ίση του 60%. Στο μενού "Πρόοδος" εκδίδεται η βεβαίωση συμμετοχής.
Πηγή εικόνας https://fr.freepik.com/vecteurs-premium/groupe-enfants-livre_3338993.htm
ΒΙΒΛΙΑ
- Lifelong Readers Ευρωπαϊκό Πλαίσιο για την Προώθηση της Φιλαναγνωσίας από Εκπαιδευτικούς, Βιβλιοθηκονόμους και Διευθυντές.
- Εθνικό Κέντρο Βιβλίου-Επιμορφωτικό Υλικό, Καινοτόμες Δράσεις Ενίσχυσης Φιλαναγνωσίας Μαθητών.
- Κουράκη Χ., (2018). Βουτιά στον Κόσμο του Βιβλίου: Δραστηριότητες Φιλαναγνωσίας για τη Γνωριμία με το Βιβλίο, Οδηγός για Εκπαιδευτικούς. Αθήνα, Εκδότης: Ίδρυμα Λαμπράκη.
- Lockwood, M. (2008). Promoting reading for pleasure in the primary school. Sage.
ΑΡΘΡΑ
- Αρτζανίδου Ε., Κουράκη Χ. (2014). Φιλαναγνωσία και Δημιουργική Γραφή, στο Κωτόπουλος Η.Τ., Βακάλη Α., Νάνου Β. & Σουλιώτη Δ., Πρακτικά 1ου Διεθνούς Συνεδρίου «Δημιουργική Γραφή», 4 -6/10/2013. Αθήνα.
- Μαλαφάντης Κ. (2006). Παιδαγωγικές πρακτικές για την προαγωγή της φιλαναγνωσίας των παιδιών. (ΕΛΛ.Ι. Ε. Π. ΕΚ.), 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα: «Κριτική, Δημιουργική, Διαλεκτική Σκέψη στην Εκπαίδευση: Θεωρία και Πράξη», Αθήνα, 13‐14/5/2006.
- Νικολέττα Χριστοδούλου-Γκλιάου (2007). Φιλαναγνωσία, παιδικά έντυπα και δημιουργικότητα των παιδιών , Επιθεώρηση Εκπαιδευτικών Θεμάτων, 12, 170‐181.
- Clark, C., & Rumbold, K. (2006). Reading for Pleasure: A Research Overview. National Literacy Trust.
Σκοπός της Ενότητας είναι οι εκπαιδευτικοί να μελετήσουν προγράμματα Φιλαναγνωσίας που έχουν εφαρμοστεί σε σχολεία.
Ημερολόγιο
Ανακοινώσεις
Όλες...- - Δεν υπάρχουν ανακοινώσεις -