Μάθημα : ΕΠΑΛ - Τομέας Πληροφορικής - Β΄ Τάξη] Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Ιστοτόπων

Κωδικός : S166191

Μάθημα

Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο (Π.ΕΠΑ.Λ.) & 1ο Εργαστηριακό Κέντρο (Ε.Κ.) Άμφισσας

Σχολικό Έτος    : 2024-2025

Τάξη                    : B΄

Τομέας               : Πληροφορικής

Μάθημα             : ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΙΣΤΟΤΟΠΩΝ

Διδάσκων          :  Χρήστος Ρέτσας

E-mail                  : chris.retsas@gmail.com

E-class                 : tiny.cc/retsas-sai

 

Στο ηλεκτρονικό μάθημα αυτό περιέχεται εκπαιδευτικό υλικό για το εργαστηριακό μάθημα «Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Ιστοτόπων» της Β΄ Τάξης του Τομέα Πληροφορικής του Π.ΕΠΑ.Λ. Άμφισσας με διδάσκοντα τον Χρήστο Ρέτσα, κλ. ΠΕ86 Πληροφορικής.

Το μάθημα αφορά την καλλιέργεια των γνώσεων των μαθητών/τριών πάνω στα προγραμματιστικά εργαλεία HTML, CSS και Javascript για την ανάπτυξη ιστοτόπων (web sites). Επίσης καλύπτει την εξοικείωση με τα  Συστήματα Διαχείρισης περιεχόμένου (CMS) με σκοπό την δημιουργία ιστοτόπων στο Wordpress.

Το υλικό θα ανανεώνεται συνεχώς κατά την εξέλιξη του μαθήματος μέσα στην σχολική χρονιά. Μείνετε συντονισμένοι!

Ενότητες

Ο ελάχιστος απαραίτητος κώδικας που πρέπει να γράψουμε για να δημιουργήσουμε μια κενή ουσιαστικά ιστοσελίδα. Αυτός ο κώδικας καλείται συχνά και σκελετός της ιστοσελίδας. Όλες μας οι ιστοσελίδες θα βασίζονται σε αυτό τον κώδικα, ο οποίος θα εμπλουτίζεται ανάλογα με τις εκάστοτε απαιτήσεις.

Στην εφαρμογή αυτή θα καλύψουμε τον τρόπο που γράφουμε κείμενο και πως μπορούμε να το εμπλουτίσουμε με σύμβολα. Θα δούμε την έννοια της οντότητας (entity) στην HTML.

Στην εφαρμογή αυτή βλέπουμε δούμε πως μπορούμε να δώσουμε νόημα στο περιεχόμενο της ιστοσελίδας. Δηλαδή πως μπορούμε να επισημάνουμε τμήματα του εγγράφου, ώστε αυτά να αποκτήσουν κάποια ειδική σημασία, γεγονός που μας επιτρέπει να οργανώσουμε λογικότερα το περιεχόμενό μας, κάνοντάς το έτσι χρησιμότερο για ανθρώπους και μηχανές.

Στην εφαρμογή αυτή γίνεται εισαγωγή στον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να μορφοποιήσουμε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας με χρήση των Oδηγιών Διαδοχικών Φύλλων Στυλ (Cascading Style Sheets - CSS), οι οποίες εφαρμόζονται με τη βοήθεια της παραμέτρου style σε κάθε ετικέτα που θέλουμε να μορφοποιήσουμε.

Στην εφαρμογή αυτή χρησιμοποιούμε λίστες για την οργάνωση του περιεχομένου, εισάγουμε εικόνες και μορφοποιούμε με τη βοήθεια ενός εσωτερικού διαδοχικού φύλλου στυλ.

Στην εφαρμογή αυτή χρησιμοποιούμε λίστες ορισμών, φωλιασμένες λίστες για την οργάνωση του περιεχομένου, και μορφοποιούμε με τη βοήθεια ενός εξωτερικού διαδοχικού φύλλου στυλ.

Στην εφαρμογή αυτή δημιουργούμε έναν ιστότοπο (web site), δηλ. κατασκευάζουμε ένα σύνολο ιστοσελίδων, οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους με υπερσυνδέσμους (hyperlinks).

Ημερολόγιο

Προθεσμία
Γεγονός μαθήματος
Γεγονός συστήματος
Προσωπικό γεγονός

Ανακοινώσεις

Όλες...
  • - Δεν υπάρχουν ανακοινώσεις -