Μάθημα : Α4 -Οικιακή Οικονομία-

Κωδικός : 1201066419

1201066419  -  ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΑΜΑΚΗ

Ομάδες τροφίμων

Περιγραφή

Κατάξη τροφίμων σε ομάδες

Περιεκτικότητα των τροφών σε θρεπτικά συστατικά

Ισοδύναμα τρόφιμα

Ερώτηση 1 (Πολλαπλής Επιλογής (Πολλαπλές Απαντήσεις) — 2 βαθμοί) 

Δυο ισοδύναμα του κρέατος είναι φυτικής προέλευσης

Ερώτηση 2 (Πολλαπλής Επιλογής (Πολλαπλές Απαντήσεις) — 2 βαθμοί) 

Καταναλώνοντας τρόφιμα από την ομάδα του κρέατος ποια θρ. συστατικά παίρνω κυρίως;

Επιλέξτε μόνο δυο

Ερώτηση 3 (Σωστό / Λάθος — 1 βαθμός) 

Τα γλυκά του κουταλιού έχουν λιγότερες θερμίδες και λιγότερα λίπη από τα παγωτά

Ερώτηση 4 (Αντιστοίχιση — 12 βαθμοί) 

1. Τοποθέτησε τα τρόφιμα στις ομάδες όπου ανήκουν: (12 μονάδες)

Δύο τρόφιμα ανήκουν σε δυο ομάδες, ενώ τα υπόλοιπα σε μια.

Στήλη Α Κάντε την αντιστοιχία Στήλη B
1. Βούτυρο
A. Ομάδα γάλακτος
2. Όσπρια
B. Ομάδα φρούτων & λαχανικών
3. Γάλα
C. Ομάδα δημητριακών
4. Πορτοκάλι
D. Ομάδα κρέατος
5. Πατάτα
E. Ομάδα λιπών & ελαίων
6. Ρύζι
 
7. Αβγό
 
8. Ξηροί καρποί
 
9. Κοτόπουλο
 
10. Θαλασσινά
 
11. Γάλα
 
12. Ξηροί καρποί
 

Ερώτηση 5 (Πολλαπλής Επιλογής (Μοναδική Απάντηση) — 1 βαθμός) 

Καταναλώνοντας τρόφιμα από την ομάδα των λιπών και ελαίων ποια θρ. συστατικά παίρνω κυρίως;

Ερώτηση 6 (Σωστό / Λάθος — 2 βαθμοί) 

Καταναλώνοντας τρόφιμα από την ομάδα των δημητριακών παίρνω κυρίως Υδατάνθρακες (άμυλο και φυτικές ίνες)