Εγγραφή
Μαθήματα
Συχνές ερωτήσεις
Ελληνικά
Ελληνικά
English
Σύνδεση
Ελληνικά
Ελληνικά
English
Σύνδεση
Εγγραφή
Μαθήματα
Συχνές ερωτήσεις
Επιλογές Μαθήματος
Ανακοινώσεις
Ασκήσεις
Έγγραφα
Ημερολόγιο
Σύνδεσμοι
Επιλογές Μαθήματος
Ανακοινώσεις
Ασκήσεις
Έγγραφα
Ημερολόγιο
Σύνδεσμοι
Μάθημα : 1 ΕΠΑΛ - ΓΝ, ΓΙΕ, ΓΒ - ΥΓΙΕΙΝΗ
Κωδικός : T135137
1 ΕΠΑΛ - ΓΝ, ΓΙΕ, ΓΒ - ΥΓΙΕΙΝΗ
T135137 - ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ
ερωτησεις τύπου σωστό λάθος (κεφ. 5.2)
Ερώτηση 1
(Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί)
Η μαργαρίνη είναι τρόφιμο ζωικής προέλευσης
Σωστό
Λάθος
Εκκαθάριση επιλογής
Ερώτηση 2
(Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί)
Τρόφιμα που αλλοιώνονται γρήγορα είναι η ζάχαρη και το αλεύρι
Σωστό
Λάθος
Εκκαθάριση επιλογής
Ερώτηση 3
(Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί)
Τα αυγά από μολυσμένα πουλερικά περιέχουν βρουκέλλες
Σωστό
Λάθος
Εκκαθάριση επιλογής
Ερώτηση 4
(Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί)
Το γάλα από αιγοπρόβατα με μελιταίο πυρετό περιέχει βρουκέλλες
Σωστό
Λάθος
Εκκαθάριση επιλογής
Ερώτηση 5
(Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί)
Τα φυτικής προέλευσης τρόφιμα μπορούν να μολυνθούν από ζυμομύκητες
Σωστό
Λάθος
Εκκαθάριση επιλογής
Ερώτηση 6
(Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί)
Η αλλοίωση των φρούτων μετά την συγκομιδή τους οφείλεται στην δράση των ενζύμων που περιέχουν
Σωστό
Λάθος
Εκκαθάριση επιλογής
Ερώτηση 7
(Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί)
Η ριβοφλαβίνη είναι βιταμίνη του γάλακτος
Σωστό
Λάθος
Εκκαθάριση επιλογής
Ερώτηση 8
(Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί)
Το οξυγόνο της ατμόσφαιρας δεν ασκεί καμιά επίδραση στα φρούτα και τα λαχανικά
Σωστό
Λάθος
Εκκαθάριση επιλογής
Ερώτηση 9
(Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί)
Η μεγάλη υγρασία ευνοεί την ανάπτυξη μικροοργανισμών στα τρόφιμα
Σωστό
Λάθος
Εκκαθάριση επιλογής
Ερώτηση 10
(Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί)
. Οι τοξίνες των μικροοργανισμών αλλοιώνουν των σύσταση των τροφίμων, αλλά δεν προκαλούν λοιμώξεις
Σωστό
Λάθος
Εκκαθάριση επιλογής
Ερώτηση 11
(Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί)
Η συνηθισμένη θερμοκρασία διατήρησης τροφίμων στο ψυγείο είναι από 0-4 βαθμούς κελσίου
Σωστό
Λάθος
Εκκαθάριση επιλογής
Ερώτηση 12
(Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί)
Αποτελεσματική αναθέρμανση των τροφίμων σημαίνει ότι όλα τα μέρη του τροφίμου θα θερμανθούν τουλάχιστον στους 90 βαθμούς κελσίου
Σωστό
Λάθος
Εκκαθάριση επιλογής
Ερώτηση 13
(Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί)
Τα κατοικίδια ζώα μπορεί να αποτελέσουν πηγή μόλυνσης για τα τρόφιμα
Σωστό
Λάθος
Εκκαθάριση επιλογής
Ερώτηση 14
(Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί)
Τα μαγειρεμένα τρόφιμα μπορεί να μολυνθούν όταν έλθουν σε επαφή με τα ωμά
Σωστό
Λάθος
Εκκαθάριση επιλογής
Ερώτηση 15
(Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί)
Τα μαγειρεμένα τρόφιμα πρέπει να συντηρούνται σε θερμοκρασίες μεταξύ 10 - 60 βαθμών κελσίου
Σωστό
Λάθος
Εκκαθάριση επιλογής
Ερώτηση 16
(Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί)
Τα μαγειρεμένα τρόφιμα δεν πρέπει να διατηρούνται εκτός ψυγείου πάνω από 2-3 ώρες
Σωστό
Λάθος
Εκκαθάριση επιλογής
Ερώτηση 17
(Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί)
Η κατάψυξη και η παστερίωση είναι τρόποι συντήρησης των τροφίμων
Σωστό
Λάθος
Εκκαθάριση επιλογής
Ερώτηση 18
(Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί)
Κάποια είδη τροφίμων μπορεί να περιέχουν δηλητηριώδεις ουσίες
Σωστό
Λάθος
Εκκαθάριση επιλογής
Ερώτηση 19
(Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί)
Το κρέας και το γάλα είναι τα πιο ευαίσθητα τρόφιμα στην υψηλή θερμοκρασία
Σωστό
Λάθος
Εκκαθάριση επιλογής
Ερώτηση 20
(Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί)
Στην κατηγορία των τροφίμων δεν ανήκουν τα καρυκεύματα και τα ευφραντικά
Σωστό
Λάθος
Εκκαθάριση επιλογής