Μάθημα : 1 ΕΠΑΛ - ΓΝ, ΓΙΕ, ΓΒ - ΥΓΙΕΙΝΗ

Κωδικός : T135137

T135137  -  ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ

ερωτησεις τύπου σωστό λάθος (κεφ. 5.2)

Ερώτηση 1 (Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί) 

Η μαργαρίνη είναι τρόφιμο ζωικής προέλευσης

Ερώτηση 2 (Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί) 

Τρόφιμα που αλλοιώνονται γρήγορα είναι η ζάχαρη και το αλεύρι

Ερώτηση 3 (Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί) 

Τα αυγά από μολυσμένα πουλερικά περιέχουν βρουκέλλες

Ερώτηση 4 (Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί) 

Το γάλα από αιγοπρόβατα με μελιταίο πυρετό περιέχει βρουκέλλες

Ερώτηση 5 (Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί) 

Τα φυτικής προέλευσης τρόφιμα μπορούν να μολυνθούν από ζυμομύκητες

Ερώτηση 6 (Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί) 

Η αλλοίωση των φρούτων μετά την συγκομιδή τους οφείλεται στην δράση των ενζύμων που περιέχουν

Ερώτηση 7 (Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί) 

Η ριβοφλαβίνη είναι βιταμίνη του γάλακτος

Ερώτηση 8 (Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί) 

Το οξυγόνο της ατμόσφαιρας δεν ασκεί καμιά επίδραση στα φρούτα και τα λαχανικά

Ερώτηση 9 (Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί) 

Η μεγάλη υγρασία ευνοεί την ανάπτυξη μικροοργανισμών στα τρόφιμα

Ερώτηση 10 (Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί) 

. Οι τοξίνες των μικροοργανισμών αλλοιώνουν των σύσταση των τροφίμων, αλλά δεν προκαλούν λοιμώξεις

Ερώτηση 11 (Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί) 

Η συνηθισμένη θερμοκρασία διατήρησης τροφίμων στο ψυγείο είναι από 0-4 βαθμούς κελσίου

Ερώτηση 12 (Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί) 

Αποτελεσματική αναθέρμανση των τροφίμων σημαίνει ότι όλα τα μέρη του τροφίμου θα θερμανθούν τουλάχιστον στους 90 βαθμούς κελσίου

Ερώτηση 13 (Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί) 

Τα κατοικίδια ζώα μπορεί να αποτελέσουν πηγή μόλυνσης για τα τρόφιμα

Ερώτηση 14 (Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί) 

Τα μαγειρεμένα τρόφιμα μπορεί να μολυνθούν όταν έλθουν σε επαφή με τα ωμά

Ερώτηση 15 (Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί) 

Τα μαγειρεμένα τρόφιμα πρέπει να συντηρούνται σε θερμοκρασίες μεταξύ 10 - 60 βαθμών κελσίου

Ερώτηση 16 (Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί) 

Τα μαγειρεμένα τρόφιμα δεν πρέπει να διατηρούνται εκτός ψυγείου πάνω από 2-3 ώρες

Ερώτηση 17 (Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί) 

Η κατάψυξη και η παστερίωση είναι τρόποι συντήρησης των τροφίμων

Ερώτηση 18 (Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί) 

Κάποια είδη τροφίμων μπορεί να περιέχουν δηλητηριώδεις ουσίες

Ερώτηση 19 (Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί) 

Το κρέας και το γάλα είναι τα πιο ευαίσθητα τρόφιμα στην υψηλή θερμοκρασία

Ερώτηση 20 (Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί) 

Στην κατηγορία των τροφίμων δεν ανήκουν τα καρυκεύματα και τα ευφραντικά