Μάθημα : 1 ΕΠΑΛ - ΓΝ, ΓΙΕ, ΓΒ - ΥΓΙΕΙΝΗ

Κωδικός : T135137

T135137  -  ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ ΤΕΣΤ ΚΕΦ.5.2 ΚΑΙ 5.3 (σελ.63-71)

Ερώτηση 1 (Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί) 

Η ριβοφλαβίνη (πρωτεϊνη του γάλακτος) μπορεί να καταστραφεί από την υψηλή θερμοκρασία

Ερώτηση 2 (Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί) 

Η ξήρανση, η αποστείρωση και η ακτινοβολία, είναι κάποιοι από τους τρόπους συντήρησης και διατήρησης των τροφίμων

Ερώτηση 3 (Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί) 

Τα ένζυμα μετά την συγκομιδή των φρούτων, προκαλούν υπερωρίμανση και αλλοίωσή τους

Ερώτηση 4 (Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί) 

Το γάλα από πρόβατα που πάσχουν από μελιταίο πυρετό περιέχει βρουκέλλες και σαλμονέλλες

Ερώτηση 5 (Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί) 

Το οξυγόνο της ατμόσφαιρας, αλλά και η υψηλή θερμοκρασία μπορούν να προκαλέσουν καταστροφή των βιταμινών των τροφίμων

Ερώτηση 6 (Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί) 

Ένας μικροοργανισμός σε κάποιο τρόφιμο μπορεί να προκαλέσει λοίμωξη, αλλά δεν αλλοιώνει την σύσταση του τροφίμου

Ερώτηση 7 (Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί) 

Ο καφές και το τσάϊ ανήκουν στην κατηγορία των τροφίμων

Ερώτηση 8 (Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί) 

Το βούτυρο και η μαργαρίνη ανήκουν στα τρόφιμα ζωικής προέλευσης

Ερώτηση 9 (Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί) 

Τα όσπρια αλλοιώνονται δυσκολότερα από τα φρούτα και τα λαχανικά

Ερώτηση 10 (Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί) 

Για την δυσάρεστη οσμή στα τρόφιμα μπορεί να ευθύνεται τόσο το οξυγόνο της ατμόσφαιρας, όσο και η υψηλή θερμοκρασία

Ερώτηση 11 (Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί) 

Το νερό αποτελεί το 60-70 % του αίματος

Ερώτηση 12 (Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί) 

Όσο αυξάνεται το βιοτικό επίπεδο, τόσο αυξάνεται και η κατανάλωση νερού

Ερώτηση 13 (Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί) 

Θερμοκρασία νερού πάνω από 20 βαθμούς κελσίου, προσδίδει δυσάρεστη γεύση σε αυτό

Ερώτηση 14 (Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί) 

Η αντίδραση του νερού πρέπει να είναι από ουδέτερη έως ελαφρά αλκαλική

Ερώτηση 15 (Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί) 

Ύπαρξη χλωριούχων αλάτων στο νερό σε ποσότητες πάνω από 30 mg / lt αποτελεί σίγουρη ένδειξη μόλυνσης των υδάτων

Ερώτηση 16 (Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί) 

Η παρουσία αζωτούχων ενώσεων στο νερό είναι μια απόδειξη μόλυνσης των υδάτων από λύματα

Ερώτηση 17 (Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί) 

Μια πιθανή μόλυνση του νερού μπορεί να διαπιστωθεί με την χημική του εξέταση

Ερώτηση 18 (Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί) 

Η τοποθεσία των υπογείων υδάτων μπορεί να επηρεάσει την περιεκτικότητα του νερού σε αζωτούχες ενώσεις και χλωριούχα άλατα

Ερώτηση 19 (Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί) 

Παρουσία κολοβακτηριδίων στο νερό δείχνει ρύπανση από περιττώματα

Ερώτηση 20 (Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί) 

Στο τελικό στάδιο επεξεργασίας του πόσιμου νερού γίνεται απολύμανσή του με προσθήκη υγρού χλωρίου