Εγγραφή
Μαθήματα
Συχνές ερωτήσεις
Ελληνικά
Ελληνικά
English
Σύνδεση
Ελληνικά
Ελληνικά
English
Σύνδεση
Εγγραφή
Μαθήματα
Συχνές ερωτήσεις
Επιλογές Μαθήματος
Ανακοινώσεις
Ασκήσεις
Έγγραφα
Ημερολόγιο
Σύνδεσμοι
Επιλογές Μαθήματος
Ανακοινώσεις
Ασκήσεις
Έγγραφα
Ημερολόγιο
Σύνδεσμοι
Μάθημα : 1 ΕΠΑΛ - ΓΝ, ΓΙΕ, ΓΒ - ΥΓΙΕΙΝΗ
Κωδικός : T135137
1 ΕΠΑΛ - ΓΝ, ΓΙΕ, ΓΒ - ΥΓΙΕΙΝΗ
T135137 - ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ
ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ ΤΕΣΤ ΚΕΦ.5.2 ΚΑΙ 5.3 (σελ.63-71)
Ερώτηση 1
(Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί)
Η ριβοφλαβίνη (πρωτεϊνη του γάλακτος) μπορεί να καταστραφεί από την υψηλή θερμοκρασία
Σωστό
Λάθος
Εκκαθάριση επιλογής
Ερώτηση 2
(Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί)
Η ξήρανση, η αποστείρωση και η ακτινοβολία, είναι κάποιοι από τους τρόπους συντήρησης και διατήρησης των τροφίμων
Σωστό
Λάθος
Εκκαθάριση επιλογής
Ερώτηση 3
(Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί)
Τα ένζυμα μετά την συγκομιδή των φρούτων, προκαλούν υπερωρίμανση και αλλοίωσή τους
Σωστό
Λάθος
Εκκαθάριση επιλογής
Ερώτηση 4
(Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί)
Το γάλα από πρόβατα που πάσχουν από μελιταίο πυρετό περιέχει βρουκέλλες και σαλμονέλλες
Σωστό
Λάθος
Εκκαθάριση επιλογής
Ερώτηση 5
(Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί)
Το οξυγόνο της ατμόσφαιρας, αλλά και η υψηλή θερμοκρασία μπορούν να προκαλέσουν καταστροφή των βιταμινών των τροφίμων
Σωστό
Λάθος
Εκκαθάριση επιλογής
Ερώτηση 6
(Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί)
Ένας μικροοργανισμός σε κάποιο τρόφιμο μπορεί να προκαλέσει λοίμωξη, αλλά δεν αλλοιώνει την σύσταση του τροφίμου
Σωστό
Λάθος
Εκκαθάριση επιλογής
Ερώτηση 7
(Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί)
Ο καφές και το τσάϊ ανήκουν στην κατηγορία των τροφίμων
Σωστό
Λάθος
Εκκαθάριση επιλογής
Ερώτηση 8
(Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί)
Το βούτυρο και η μαργαρίνη ανήκουν στα τρόφιμα ζωικής προέλευσης
Σωστό
Λάθος
Εκκαθάριση επιλογής
Ερώτηση 9
(Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί)
Τα όσπρια αλλοιώνονται δυσκολότερα από τα φρούτα και τα λαχανικά
Σωστό
Λάθος
Εκκαθάριση επιλογής
Ερώτηση 10
(Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί)
Για την δυσάρεστη οσμή στα τρόφιμα μπορεί να ευθύνεται τόσο το οξυγόνο της ατμόσφαιρας, όσο και η υψηλή θερμοκρασία
Σωστό
Λάθος
Εκκαθάριση επιλογής
Ερώτηση 11
(Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί)
Το νερό αποτελεί το 60-70 % του αίματος
Σωστό
Λάθος
Εκκαθάριση επιλογής
Ερώτηση 12
(Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί)
Όσο αυξάνεται το βιοτικό επίπεδο, τόσο αυξάνεται και η κατανάλωση νερού
Σωστό
Λάθος
Εκκαθάριση επιλογής
Ερώτηση 13
(Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί)
Θερμοκρασία νερού πάνω από 20 βαθμούς κελσίου, προσδίδει δυσάρεστη γεύση σε αυτό
Σωστό
Λάθος
Εκκαθάριση επιλογής
Ερώτηση 14
(Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί)
Η αντίδραση του νερού πρέπει να είναι από ουδέτερη έως ελαφρά αλκαλική
Σωστό
Λάθος
Εκκαθάριση επιλογής
Ερώτηση 15
(Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί)
Ύπαρξη χλωριούχων αλάτων στο νερό σε ποσότητες πάνω από 30 mg / lt αποτελεί σίγουρη ένδειξη μόλυνσης των υδάτων
Σωστό
Λάθος
Εκκαθάριση επιλογής
Ερώτηση 16
(Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί)
Η παρουσία αζωτούχων ενώσεων στο νερό είναι μια απόδειξη μόλυνσης των υδάτων από λύματα
Σωστό
Λάθος
Εκκαθάριση επιλογής
Ερώτηση 17
(Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί)
Μια πιθανή μόλυνση του νερού μπορεί να διαπιστωθεί με την χημική του εξέταση
Σωστό
Λάθος
Εκκαθάριση επιλογής
Ερώτηση 18
(Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί)
Η τοποθεσία των υπογείων υδάτων μπορεί να επηρεάσει την περιεκτικότητα του νερού σε αζωτούχες ενώσεις και χλωριούχα άλατα
Σωστό
Λάθος
Εκκαθάριση επιλογής
Ερώτηση 19
(Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί)
Παρουσία κολοβακτηριδίων στο νερό δείχνει ρύπανση από περιττώματα
Σωστό
Λάθος
Εκκαθάριση επιλογής
Ερώτηση 20
(Σωστό / Λάθος — 5 βαθμοί)
Στο τελικό στάδιο επεξεργασίας του πόσιμου νερού γίνεται απολύμανσή του με προσθήκη υγρού χλωρίου
Σωστό
Λάθος
Εκκαθάριση επιλογής