Ο καθηγητής Βάσος Καραγιώργης, επιστρέφει 34 χρόνια μετά, στον τόπο που έφερε στο φως με τις ανασκαφές του (1952-1974) μέχρι που τον σταμάτησε η τουρκική εισβολή.
Για να αναζητήσετε θέματα πατήστε Θέλω να δω θέματα. Επιλέξτε Γενικό Λύκειο Τάξη Α΄Ιστορία και ζητείστε κατηγορία θεμάτων και στην Ύλη την εποχή που σας ενδιαφέρει
Σειρά του Ευγένιου Ουέμπερ, Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας ειδικευμένου στον Δυτικό Πολιτισμό. Σε συνεργασία με το Metropolitan Museum of Art.
Η έκθεση του μουσείου αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας (στο Κατάκολο) επιχειρεί να ξαναζωντανέψει 300 περίπου επιτεύγματα του αρχαιοελληνικού τεχνολογικού θαύματος (από το ρομπότ - υπηρέτρια του Φίλωνος μέχρι τον κινηματογράφο του Ήρωνος και από το αυτόματο ωρολόγιο του Κτησιβίου μέχρι τον αναλογικό υπολογιστή των Αντικυθήρων).
Περιήγηση στην εμβληματική έκθεση «Κυκλαδική Κοινωνία. 5000 χρόνια πριν» που διοργάνωσε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης το 2016 υπό την επιμέλεια του Διευθυντή του, Καθηγητή Νικόλαου Σταμπολίδη
Το Μουσείο Τέχνης και Ιστορίας της Γενεύης συλλεγει πολυθεματικές συλλογές από την προϊστορία ως τη σύγχρονη εποχή που περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, γλυπτά, σφραγίδες, βιβλία κ. ά. αντικείμενα αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος.
Σχετικά με το Αρχαιολογικό Μουσείο των Σκοπίων – ένα από τα δεκάδες κτίρια που ανεγέρθησαν στις όχθες του ποταμού Βαρδάρη με το πρόγραμμα «Σκόπια 2014».
Διερευνητική δραστηριότητα ανάγνωσης ιστορικών πηγών, με την αξιοποίηση ενός δευτερογενούς ιστοριογραφικού κειμένου για τη θέση των ομηρικών έργων στην επιστήμη της Ιστορίας. Στόχοι του μαθησιακού αντικειμένου είναι η καλλιέργεια δεξιοτήτων διερευνητικής μάθησης και η οικοδόμηση της ιστορικής γνώσης. Το μαθησιακό αντικείμενο δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να διερευνήσουν ένα σύγχρονο ιστοριογραφικό κείμενο για την τεκμηριωτική βάση των ομηρικών έργων, τη διάκριση της χρονολογικής τους αναφοράς και την αξιοποίησή τους ως πηγών για την ιστορία της ελληνικής αρχαιότητας.